Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες

2020

10 Μαρτίου

Ημερίδα γνωριμίας φοιτητών και αποφοίτων με την ANSYS

Την Τρίτη 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο ημερίδα γνωριμίας φοιτητών και αποφοίτων με την ANSYS Hellas S.M.S.A. H ANSYS είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο που ειδικεύονται στην ανάπτυξη λογισμικού για επιστημονικές εφαρμογές. Εκπρόσωποι της εταιρείας θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει γνωριμία των εκπροσώπων της εταιρείας με τους συμμετέχοντες. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν εκ των προτέρων το Βιογραφικό τους στη διεύθυνση hr-hellas@ansys.com και να κρατάνε μαζί τους ένα αντίγραφο.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές και απόφοιτους Τμημάτων Θετικών Επιστημών και Μηχανικών με υπόβαθρο στην ανάπτυξη λογισμικού, ιδανικά εξοικειωμένους με C, C++ και Python.

Η παρουσίαση της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Ν. Πετρίδη (κτίριο Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών) στη 1:00μμ. Οι συναντήσεις με τους φοιτητές θα ξεκινήσουν στις 2:00μμ στην αίθουσα Β201 του ίδιου κτιρίου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Κάντε εγγραφή στη διεύθυνση https://forms.gle/bX41WXRGmqg43Pjh8.

Μπορείτε να δείτε τη σχετική ανακοίνωση στη διεύθυνση http://dasta.uoc.gr/release/index.php/2020/02/28/1947/ και το FB event στη διεύθυνση https://www.facebook.com/events/212350616817691/.

19 Φεβρουαρίου

Εκδήλωση ενημέρωσης για την Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και η Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος συνδιοργανώνουν εκδήλωση σχετικά με το επάγγελμα του Αναλογιστή, την Πιστοποίηση του Αναλογιστή και τις επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρει, την Τετάρτη 11:30 π.μ., 19.02.2020, Αμφιθέατρο εκδηλώσεων «Ν. Πετρίδης» στο κτήριο του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο.

Στο τέλος θα γίνει ανοιχτή συζήτηση για τις επαγγελματικές προοπτικές, την επιστημονική ανάπτυξη του κλάδου και τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής. Στόχος της ενημέρωσης, είναι οι παρευρισκόμενοι να αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες για την Επιστήμη του Αναλογισμού και να αποτελέσει έναυσμα για γόνιμο διάλογο ο οποίος θα ακολουθήσει με βάση τις ερωτήσεις/απορίες των συμμετεχόντων.

27-31 Ιανουαρίου

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Ημέρες γνωριμίας με το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης» για μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου, επισκέφθηκαν συνολικά περίπου 450 μαθητές από όλη την Κρήτη, τις τέσσερις ημέρες των εκδηλώσεων, Δευτέρα (27/1/2020), Τρίτη (28/1/2020), Τετάρτη (29/1/2020) και Παρασκευή (31/1/2020), από τα παρακάτω σχολεία (με τη σειρά επίσκεψης):

10ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου, ΓΕΛ Ν.Αλικαρνασσού, 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 13ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 2ο ΓΕΛ Ρεθύμνου, ΓΕΛ Ελευθερίου Βενιζέλου Χανιά, ΓΕΛ Ατσιπόπουλου, ΓΕΛ Χερσονήσου, ΓΕΛ Νέας Κυδωνίας Χανίων, 2ο ΓΕΛ Ηρακλείου, ΓΕΛ Γαζίου, 7ο ΓΕΛ Ηρακλείο

Διαβάστε την ανασκόπηση των επισκέψεων και δείτε φωτογραφίες των εκδηλώσεων.

2019

13 Νοεμβρίου

Ενημέρωση από την εταιρεία ΒΕΤΑ CAE Systems

Η εταιρεία της εταιρείας ΒΕΤΑ CAE Systems, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού για εφαρμογές μηχανικών (computer aided engineering), δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο και πλαισιώνεται από νέες-ους επιστήμονες με πάθος για τον Προγραμματισμό, τα Μαθηματικά, τα γραφικά, την αλγοριθμική επίλυση προβλημάτων και με ομαδικό πνεύμα εργασίας.

16 Οκτωβρίου

Ενημέρωση από την εταιρεία Tenebra Studios

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών σε συνεργασία με την εταιρεία Tenebra Studios (εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών και ψηφιακού διαδραστικού λογισμικού) διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 11:30πμ στο Aμφιθέατρο Πετρίδη. Μια σύντομη περιγραφή των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι ως εξής:

Οι βασικοί λόγοι που οι μαθηματικοί είναι περιζήτητοι προγραμματιστές ειδικά στο games development. Τι μπορεί να προσφέρει ένα μαθηματικό background σε ένα μελλοντικό προγραμματιστή ή έναν game designer; Ποιοι φταίνε όταν ένα παιχνίδι που παίζουμε δεν είναι δίκαιο ή δεν δουλεύει όπως θα περιμέναμε; Η αναλυτική γεωμετρία, η γραμμική άλγεβρα και η στατιστική βρίσκουν άμεση εφαρμογή στη σχεδίαση και την δημιουργία video games;

Η ομιλία θα έχει ερωτήσεις και συμμετοχή από τους φοιτητές. Θα συζητηθεί επίσης μια πιθανή επαγγελματική οδός μετά το μαθηματικό, που δειλά δειλά αρχίζει να ανεβαίνει και στην χώρα μας, αλλά έχει σίγουρα άμεση παγκόσμια απορρόφηση.

2-5 Ιουλίου

2ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών - Θερινές ΑποΔράσεις 2019, Τμήμα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, 2-5 Ιουλίου 2019

To 2ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικκών θα διεξαχθεί στο κτήριου του Τμήματος Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και περιλαμβάνει τα επιμέρους σχολεία:

  • Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2019 - Διασκεδαστικά Μαθηματικά: Για μαθητές που αποφοιτούν από την Στ' Δημοτικού. Θα δοθεί έμφαση σε μαθηματικά παιχνίδια, γρίφους, σπαζοκεφαλιές και τρισδιάστατες κατασκευές.
  • Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2019 - Η Τέχνη των Μαθηματικών στο κέντρο των Επιστημών και της Τεχνολογίας: Για μαθητές που αποφοιτούν από την Γ' Γυμνασίου. Στόχος του σχολείου είναι οι μαθητές να εξερευνήσουν τη σύγχρονη μαθηματική γνώση και την κομβική της σχέση με τις άλλες επιστήμες και την τεχνολογία.

Ιστοσελίδα 2ου Θερινού Σχολείου Μαθηματικών και Δελτίο Τύπου.

26-30 Ιουνίου

12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λογικής, Ανώγεια, 26-30 Ιουνίου 2019

The Panhellenic Logic Symposium is a biennial scientific event that was established in 1997. It aims to promote interaction and cross-fertilization among different areas of logic. Originally conceived as a way of bringing together the many logicians of Hellenic descent throughout the world, the PLS has evolved into an international forum for the communication of state-of-the-art advances in logic. The symposium is open to researchers worldwide who work in logic broadly conceived.

The Twelfth Panhellenic Logic Symposium will be hosted in Anogeia (Ανώγεια), Crete, organized by the University of Crete.

19-22 Μαΐου

12ο Συμπόσιο στην Μοντελοποίηση Υστέρησης και στον Μικρομαγνητισμό, Ηράκλειο Κρήτης, 19-22 Μαΐου 2019

Το συμπόσιο ανήκει σε σειρά συναντήσεων οι οποίες πραγματοποιούνται ανά διετία. Είναι ένα διεπιστημονικό συνέδριο για την μοντελοποίηση φαινομένων υστέρησης και για την θεωρητική και υπολογιστική μελέτη της μικροσκοπικής δομής μαγνητικών υλικών. Σε αυτό θα συμμετάσχουν ερευνητές από την Φυσική, τα Μαθηματικά, της Επιστήμη Υλικών καθώς και Μηχανικοί.

15-17 Μαΐου

Patterns and Topology in Micromagnetics, Ηράκλειο Κρήτης, 15-17 Μαΐου 2019

1 Μαΐου - 5 Ιουνίου

Διακεκριμένη Θέση Στυλιανού Κ. Πηχωρίδη για το 2019 στον καθηγητή Israel Michael Sigal

Ο Israel Michael Sigal είναι University Professor του Πανεπιστημίου του Toronto και κατέχει την έδρα Norman Stuart Robertson στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά. Θα επισκεπτεί το Τμήμα μεταξύ 1ης Mαΐου και 5ης Ιουνίου 2019. Το θέμα των ομιλιών του θα είναι Mathematics of Quantum Dynamics of Matter and Radiation.

29 Ιανουαρίου - 1 Φεβρουαρίου

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Ημέρες γνωριμίας με το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης» για μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου, επισκέφθηκαν συνολικά περίπου 400 μαθητές από όλη την Κρήτη, τις τρεις ημέρες των εκδηλώσεων Τρίτη (29/1/2019), Πέμπτη (31/1/2019) και Παρασκευή (1/2/2019), από τα παρακάτω σχολεία:

3ο ΓΕΛ Ρεθύμνου, Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης Ρέθυμνο, ΓΕΛ Νεαπόλεως Λασιθίου, 2ο ΓΕΛ Χανίων, 10ο ΓΕΛ Ηρακλείου, ΓΕΛ Ατσιπόπουλου, ΓΕΛ Επισκοπής Ρεθύμνου, 4ο ΓΕΛ Χανίων, ΓΕΛ Ελευθερίου Βενιζέλου Χανιά, 2ο ΓΕΛ Ηρακλείου, ΓΕΛ Σούδας, 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 7ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 1ο ΓΕΛ Ρεθύμνου, 2ο ΓΕΛ Ρεθύμνου, 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου, ΓΕΛ Νέας Κυδωνίας Χανίων, ΓΕΛ Βάμου.

Διαβάστε την ανασκόπηση των επισκέψεων και δείτε φωτογραφίες των εκδηλώσεων.

2018

21-22 Σεπτεμβρίου

9th Workshop on Numerical Methods for Evolution Equations, Ηράκλειο Κρήτης, 21-22 Σεπτεμβρίου 2018

20 Σεπτεμβρίου

Numerical Analysis of Evolution PDE's - Conference in honor of Georgios Akrivis, Ηράκλειο Κρήτης, 20 Σεπτεμβρίου 2018

19-21 Σεπτεμβρίου

Fourier bases. A focused meeting on exponential bases in all kinds of spaces, Ηράκλειο Κρήτης, 19-21 Σεπτεμβρίου 2018

Ιούλιος

20 Ιουλίου

Τελετή ορκωμοσίας Τμήματος. Φωτογραφίες.

6-8 Ιουλίου

2η Διημερίδα Γεωμετρίας: Μηδείς Αγεωμέτρητος Εισίτω, Ηράκλειο Κρήτης, 6-8 Ιουλίου 2018

Tην διημερίδα συνδιοργανώνουν από κοινού τα παραρτήματα Κρήτης Λασιθίου και Ηρακλείου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου, την Παρασκευή 6 Ιουλίου, το Σάββατο 7 Ιουλίου και την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018.

4-6 Ιουλίου

Μαθηματικές ΑποΔράσεις: Θερινό Σχολείο Μαθηματικών για μαθητές που τελειώνουν την ΣΤ' Δημοτικού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, 4-6 Ιουλίου 2018

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών σε συνεργασία με τα Παραρτήματα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας των νομών της Κρήτης οργανώνει θερινό σχολείο μαθηματικών για μαθητές που τελειώνουν την ΣΤ' Δημοτικού, τις εγκαταστάσεις του Τμήματος. Το σχολείο θα διεξαχθεί 4-6 Ιουλίου. Στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Θα φιλοξενηθούν 60 παιδιά από την Κρήτη (15 από κάθε Νομό). Τα έξοδα του σχολείου θα καλυφθούν εξ' ολοκλήρου από την Περιφέρεια Κρήτης. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν συντόμως.

2-6 Ιουλίου

Διεθνές συνέδριο "Νέες εξελίξεις στην Μιγαδική Ανάλυση και στην Θεωρία Συναρτήσεων". Συντονιστής: Μ. Παπαδημητράκης.

Το συνέδριο θα καλύψει τις εξής περιοχές: μιγαδικά δυναμικά συστήματα, γεωμετρική θεωρία συναρτήσεων και θεωρία τελεστών, μιγαδική ανάλυση και θεωρία πιθανοτήτων, θεωρία δυναμικού και θεωρία προσέγγισης. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.caft2018.com.

Μάϊος
Απρίλιος

20 Απριλίου

Το Τμήμα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τους φοιτητικούς τους συλλόγους και την εταιρεία Accenture διοργανώνουν ημερίδα σταδιοδρομίας στις 20 Απριλίου (φωτογραφίες).

Το ελληνικό τμήμα της Accenture απασχολεί σημαντικό αριθμό πτυχιούχων μαθηματικών και πληροφορικής. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, πέραν της περιγραφής του ανθρώπινου δυναμικού και των δραστηριοτήτων της εταιρείας θα αναδειχθούν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες της νέας ψηφιακής εποχής. Μετά τις διαλέξεις θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις για όσους φοιτητές ή αποφοίτους των δύο Τμημάτων ενδιαφέρονται. Υπάρχει η δυνατότητα για πρακτική άσκηση (internship) στην Accenture αναλόγως των δεξιοτήτων των υποψηφίων. Τα internships αυτά διαρκούν συνήθως 6 μήνες και αμοίβονται με τον βασικό μισθό. Καλό θα ήταν για την απόκτηση της σχετικής εμπειρίας να συμμετάσχουν στις συνεντεύξεις όσον τον δυνατόν περισσότεροι φοιτητές, ανεξάρτητα από το έτος φοίτησης.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο αρχείο Accenture-UOC.doc και να εγγραφείτε για συνέντευξη στη σχετική ιστοσελίδα.

Μάρτιος

23 Μαρτίου

Τελετή ορκωμοσίας Τμήματος

Φεβρουάριος

21 Φεβρουαρίου

Ανοιχτές Θύρες. Επισκέψεις σχολείων. Συντονίστρια Μαρία Λουκάκη.

1 Φεβρουαρίου

Ανοιχτές Θύρες. Επισκέψεις σχολείων. Συντονίστρια Μαρία Λουκάκη. Φωτογραφίες.

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών προσκαλεί τους μαθητές Β και Γ Λυκείου που ενδιαφέρονται για τα μαθηματικά ή θέλουν να δουν τι κάνουμε σε ένα μαθηματικό τμήμα να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του τμήματος που έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018. Τις συγκεκριμμένες ημερομηνίες οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν σύντομες ομιλίες σε διάφορους κλάδους των μαθηματικών και των εφαρμογών τους να σκεφτούν μαθηματικούς γρίφους, να συναντήσουν διδάσκοντες, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και να λύσουν απορίες τους σχετικές με το τμήμα μας.

2017